9 Mayıs 2014 Cuma

BİLİM İNSANI vs MÜHENDİS: İyi olan kazansın !



     Belki de yıllardır tartışılır bu konu; en büyüğünden en küçüğüne, okumuşundan alaylısına her kesime. Gelin bu iki insanın arasındaki şu olayı inceleyelim sonrasında da kararımızı verelim..




    
        Bir gün bir mühendis ile bilim insanı yan yana getirilir ve 100 metre önlerinde de çok güzel bir kadın vardır. Kadına ilk ulaşan onunla evlenebilecektir. Tek koşul şudur daima kalan mesafenin yarısı kadar ilerleyeceklerdir. Bilim insanı hiç ulaşamayacağı için yarışa başlamaz bile. Mühendis ise hızlıca kadına ulaşır. Önce bilim insanına neden yarışmadığını sorarlar, o da ulaşabilmek imkansızdır der. Daha sonra mühendise bu durumda nasıl ulaşabildiğini sorarlar. O da gayet net bir cevapla yaklaşık aldım der. 


      Buradan çıkarılacak sonuç şudur; Bilim insanı daima idealize edilmiş reel hayatta uygulanamayacak olaylar üzerine çalışır. Mühendis ise bu fikirleri çeşitli yöntemler kullanarak gerçek hayata uyarlamaya çalışır. Uzun lafın kısası bu hikayede her ikisi de haklıdır. Mühendis ve bilim insanı karşıt iki tip değil aksine bir yapbozun parçaları gibidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder