3 Mayıs 2014 Cumartesi

GELİN NARGİLENİN ZARARLARINI AZALTMAYI DENEYELİM



   
    Bildiğiniz üzere zararlı olmasına karşın nargile günümüzün en trend içeceklerinden biri haline geldi.Peki bu zararları azaltmanın bir yöntemi var mı? Gelin bi' deneyelim...








1.Öncelikle su yerine aşırı derecede derişik HCl asit kullanalım.Bu asit varsa ağır metallerin komplekslerini parçalayacak ve bu ağır metallerin Klor ile çökmesini sağlayacak.

2.Asidin içerisine bol miktarda paslı demir atalım.Son derece zehirli olan karbonmonoksidi bu yöntemle zararsız olan karbondiokside çevireceğiz.Yalnız bunun için ufak bir ısıtma(900 °C) işlemimiz olacak.Piknik tüpü işimizi görecektir.Yalnız tüpün patlama ihtimali yüksek olduğundan krom bir kablo yardımıyla tüpü nargileden uzak tutmakta fayda var.

3.Yalnız bu ufak sıcaklığa dayanıklı bir cam malzemesi kullanmamız gerekli.Bor katkılı veya alüminyum katkılı camlar tam bize göre.



Anlayabileceğiniz üzere tüm bu imkansızlıkları yapsak bile nargilenin zararını sadece bir nebze azaltmış oluruz.Sanıldığının aksine nargile çok ama çok zararlı bir içecektir.İçmeyin içirtmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder